This patio and courtyard area was suffering from lack of interest and had some masonry issues with the brick wall that surrounded the patio.  The customer wanted the new space to blend into the landscape so it looked as if it had been there all along.

The Existing brick walk to the courtyard remained but the charcoal border was added to tie in the old and new paver areas.  The patio space was enlarged to include a circular seating area with paver medallion.

The court yard walls were redone with two distinct patterns and columns.  The LED lighting was integrated into the columns and walls without the use of visible fixtures to provide that night time interest.  The added landscape bed area around the new space blends the area into the existing landscape and finishes off the desired always been there look.

Before

After